Plané rostliny k jídlu

Jídlo všude dokola a to nejlepší.

Co dobrého nabízí příroda k snědku?
Již od března začíná rašit všechno možné.
Plané rostliny obsahují hodně bílkovin a látek prospěšných pro naše tělo.
Neobsahují hlavně žádné konzervanty a chemikálie :Oúúú pokud je tam ovšem někdo z lidí nepřidá.


BLAHO HOJNOSTI




Místo do obchodu se vydejte na louku či do lesa.
Nejlépe  však někde, kde budete mít jistotu, že na to místo nechodí moc lidí s pejsky a kde víte, že není nějaká chemikálie či jiný odpad.

Je dobré začít s pár kousky a jedním druhem, aby si tělo zvyklo.
Uvidíte, že další rok budete chtít více a sníte více. Aspoň to je naše zkušenost.
Postupně se mění vaše buňky a jejich potřeba po tom zdravém stoupá.

Květy chutnají i dětem. Náš malý je pampeliškový i jetelinkový a třešnový.Vyzkoušejte.


Březen a duben




Podle teploty počasí.
Můžete zobat květy i listy ovocných stromů.




Bukové lahodné listy.






Na jaře si dopřávejte hlavně listy a květy pampelišek, aby se naše játra posílily.
Medvědí česnek můžete v hrstech.




Bršlici si vychutnejte směle, ale lehce.Kdo má rád kořeněné, dopřejte si dle chuti.

Květen 

Přidejte si lístky řebříčku, kontryhel, jitrocel- raději jen 1-2 kousky, jsou to silné byliny. 





Úžasné pro ženské tělo. Ale i mužům prospívají.
Výborný jetel- lístky a květy- jsou sladké a jemné.
Česnáček vyzkoušejte určitě také.




DOBROU CHUŤ.

Žádné komentáře:

Okomentovat