Jídlo všude dokola a to nejlepší.
Co dobrého nabízí příroda k snědku?
Již od března začíná rašit všechno možné.
Plané rostliny obsahují hodně bílkovin a látek prospěšných pro naše tělo.
Neobsahují hlavně žádné konzervanty a chemikálie :Oúúú pokud je tam ovšem někdo z lidí nepřidá.
Místo do obchodu se vydejte na louku či do lesa.
Nejlépe však někde, kde budete mít jistotu, že na to místo nechodí moc lidí s pejsky a kde víte, že není nějaká chemikálie či jiný odpad.
Je dobré začít s pár kousky a jedním druhem, aby si tělo zvyklo.
Uvidíte, že další rok budete chtít více a sníte více. Aspoň to je naše zkušenost.
Postupně se mění vaše buňky a jejich potřeba po tom zdravém stoupá.
Květy chutnají i dětem. Náš malý je pampeliškový i jetelinkový a třešnový.Vyzkoušejte.
Podle teploty počasí.
Na jaře si dopřávejte hlavně listy a květy pampelišek, aby se naše játra posílily.
Medvědí česnek můžete v hrstech.
Bršlici si vychutnejte směle, ale lehce.Kdo má rád kořeněné, dopřejte si dle chuti.
Bršlici si vychutnejte směle, ale lehce.Kdo má rád kořeněné, dopřejte si dle chuti.
Květen
Přidejte si lístky řebříčku, kontryhel, jitrocel- raději jen 1-2 kousky, jsou to silné byliny.
Úžasné pro ženské tělo. Ale i mužům prospívají.
Úžasné pro ženské tělo. Ale i mužům prospívají.
Výborný jetel- lístky a květy- jsou sladké a jemné.
DOBROU CHUŤ.
Žádné komentáře:
Okomentovat